100 let. 100-odstotno Steba!

Že 100 let proizvaja družinsko podjetje Steba električne gospodinjske aparate ‘Made in Germany’. Pod blagovno znamko Steba sta brata Steinberger leta 1919 ustanovila podjetje.

Električni aparati za kuhanje in gretje Bamberg. Steba že od leta 1919 razvija in proizvaja grelnike za vodo, opekače kruha, grelne plošče in likalnike, s čimer je delo v kuhinji močno olajšano. Certifikat BLGA iz leta 1924 potrjuje odlično  kakovost  za  izdelane  grelne elemente, ki jih po mnenju Bavarskega deželnega obrtnega instituta BLGA ne prekašajo nobeni njemu do zdaj znani izdelki. Od sredine 30. let se znamka Steba pod vodstvom družine Muller z izjemnim občutkom za tehnične novosti in postavljanjem trendov pospešeno uveljavlja na trgu.

Kakovost. Zanesljivost. Kompetentnost.

Družinsko podjetje, ki ga vodi že tretja generacija, ostaja zvesto temu sporočilu. lzdelava hitroparilnikov za kuhanje živinske krme v kmetijstvu ter likalnikov, opekačev in grelnikov  za vodo za gospodinjstva sega v čas od 20. do 50. let prejšnjega stoletja. Danes, leta 2019, je Steba sinonim za sirok in sodobno oblikovan sortiment izdelkov s strateškimi kategorijami izdelkov, kot so kuhalniki Sous-Vide, električni zari in grili, cvrtniki, male pečice in veliko več. Nasi dolgoletni sodelavci, ki prisegajo na kakovost, izdelujejo tako nekoi’ kot danes v  naši tovarni v Strullendorfu pri Bambergu nekatere izdelke, ki jih izvažamo v več kot 45 držav.

Steba se je razvila v vodilno podjetje za izdelavo električnih žarov, kuhalnikov Sous-Vide ter raklet in zastopa tudi danes s svojo proizvodnjo ‘Made in Germany’ visoke standarde kakovosti in servisnih storitev. Tako je Steba v 100 letih postala to, kar je danes.

Do leta 1950 je predelava kovin prednjačila v vsakdanjem delu. Tako smo izdelovali nujno potrebne vsakodnevne predmete, kot na primer lance za kuhanje ali kovinske dele za obutev. Od 20. let prejšnjega stoletja je blestel hitroparilni kotel za kuhanje krmne živine. V kmetijstvu so ga veliko uporabljali. Kljub temu smo ohranili zeljo po izdelavi inovativnih in kakovostnih aparatov za moderno gospodinjstvo. Leta 1955 je bil na sejmu v Hannovru prvič predstavljen obsežen program aparatov. To je bila osnova za to, da smo od leta 1970 za priznana podjetja v panogi razvijali in izdelovali gospodinjske aparate. Na ta način smo hitro presegli proizvodne kapacitete v središču Bamberga in se leta 1973 preselili v nova zgrajeno poslovno in proizvodno zgradbo.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje!